· 

Безпечне середовище в ЗЗСО

Сьогодні, 17 червня 2024р на базі Молодіжного простіру VibeHUB для керівників шкіл та членів команд реагування на надзвичайні ситуації відбувся міський тренінг “Безпечне середовище закладів загальної середньої освіти”. Організатори тренінгу: Колодій В.О., головний спеціаліст управління освіти Чорноморської міської ради та працівники ЦПРПП Чорноморської МР.
Учасники тренінгу опрацювали в групах важливий документ “Паспорт безпеки закладу освіти”, обговорили пункти стосовно складу та задач кожного члена команди реагування на випадок надзвичайної ситуації, детально розглянули потенціальні загрози та небезпечні ситуації, які можуть виникати саме в школах Чорноморська.
Взяли участь у вправі “Пожежна небезпека. Евакуація із закладу освіти”. Кожний учасник мав діяти під час евакуації відповідно до ролі, яку отримав від організаторів, вийти на небезпечне місце та звітувати представнику ДСНС про ситуацію.
Наступна частина тренінгу вимагала опрацювання групах та презентації алгоритмів дій під час небезпечних ситуацій:
-“Часткове руйнування. Завали”
- “Терористичний напад. Стрілець”
- “Пожежна небезпека”
- “Мінна небезпека”
Питання важливі для кожного керівника, бо під час освітнього процесу саме директор несе відповідальність за життя та здоров’я всіх учасників освітнього процесу. І алгоритми дій на різні ситуації відрізняються.
Модераторами під час тренінгових вправ були консультанти ЦПРПП Олег Адаменко та Маргарита Шевчук. Вони ставили задачу та забезпечували активність всіх учасників.
Наприкінці всі учасники тренінгу пройшли невеликий тест для закріплення відпрацьованих питань.
Крім того створено окремий гугл клас “Безпечне середовище ЗЗСО”, в якому зібрані нормативні документи, допоміжні матеріали для подальшої роботи керівників в своїх школах.
Забезпечити безпечне освітнє середовище — це найважливіша задача для кожного керівника. І це не тільки про укриття, а й про фізичну, психологічну готовність діяти командою так, щоб максимально зберегти життя кожної дитини та кожного учителя у разі небезпеки.
Підсумки зустрічі підвела Валентина Колодій, головний спеціаліст управління освіти: “Це не перший і не останній тренінг. Саме зараз в умовах викликів воєнного часу освітяни мають самі навчатися і навчати дітей як правильно себе поводити у різних кризових ситуаціях”.
Дякуємо всім учасникам за активну роботу, співпрацю. Бажаємо влітку гарно відпочити та підготуватися но нового навчального року.
+9
Переглянути статистику
Охоплення допису: 0
Усі реакції:
Маргарита Шевчук, Кдюсш Чорноморськ та ще 1