· 

Новий навчальний рік у роботі освітян природничої освітньої галузі: виклики і перспективи

28 серпня 2024 року на базі Чорноморського ліцею № 6 пройшли традиційні серпневі зустрічі професійних спільнот педагогів природничої освітньої галузі.

Триває реформування освіти та імплементація Нової української школи в базовій школі. У цьому році її підхоплюють вчителі біології та хімії. Спікерка заходу, консультантка ЦПРПП м. Чорноморська Євгенія Карюк, ознайомила освітян із законодавчою базою освітнього процесу в 2024-2025 навчальному році, можливостями та перспективами професійного розвитку.

Голови професійних спільнот вчителів-природничників звернули увагу колег на особливості викладання предметів у 7 класах за програмою НУШ. Жваві дискусії серед педагогів викликав Наказ Міністерства освіти і науки України від 02.08.24 № 1093 “Про затвердження рекомендацій щодо оцінювання результатів навчання”. Колеги домовилися про окрему зустріч із обговорення та уточнення роботи за новими рекомендаціями.

Виклики воєнного часу потребують гнучкості освітнього процесу, тому педагоги так будують свою професійну діяльність, щоб надолужувати освітні втрати з урахуванням вимог безпеки та підтримки психоемоційного стану здобувачів освіти.