· 

Майстер-клас "Агресія. Види агресивних реакцій у дітей"

03 жовтня у Вайб Хабі відбувся майстер-клас для практичних психологів закладів освіти "Агресія. Агресивність. Види агресивних реакцій. Робота з методикою Басса-Дарки", який провела Лариса Черніцина,  фахівчиня Чорноморського ліцею № 6.
Лариса Петрівна поділилась досвідом роботи з учнями, які мають ознаки агресивної поведінки, поглибила знання щодо використання діагностичного інструментарію, наголосила на важливості співпраці з батьками під час проведення психокорекційної роботи з дитиною.
Під співпрацею ми розуміємо бажання батьків побачити об'єктивну картину потреб своєї дитини, її внутрішнього світу, а також націленість на виконання рекомендацій, які надає шкільний психолог. Батькам важливо пам'ятати про те, що перебуваючи у постійній опозиції до вчителів та однокласників, дитина втрачає можливість успішно вчитись, адже перманентний стрес перешкоджає засвоєнню нової інформації і навичок. Початком корекції агресивної поведінки дитини, є перегляд норм поведінки та цінностей родини, адже батьки і родичі,  це те найближче оточення, з яким ідентифікується зростаюча особистість.
Дякуємо Ларисі Петрівні за можливість глибоко зануритись у тему, адже зараз питання стабілізації емоційного стану всіх учасників освітнього процесу є дуже актуальним.