· 

Тренінг для педагогів "Гендерна соціалізація дітей"

8 жовтня у просторі VibeHUB  консультантка ЦПРПП Вікторія Баранова провела тренінг  "Гедерна соціалізація дітей" для класних керівників 5-6 класів та практичних психологів закладів освіти м. Чорноморськ.
Розповсюдженість стереотипних поглядів на ролі чоловіка та жінки у суспільстві має різноманітні наслідки.
Данні ООН показують, що жінки, складаючи 50% світової популяції, володіють лише 1/100 світової власності; заробляють 1/10 світового прибутку; виконують 2/3 всієї роботи; складають 2/3 неосвічених людей в світі.
Стереотипи про маскулінність також впливають на те, що чоловіки практикують ризиковані форми поведінки та рідше звертаються по медичну допомогу. Це, зокрема, впливає на їхню середню очікувану тривалість життя, яка на 10 років менша ніж жіноча.
Учасники тренінгу попрацювали з поняттями "гендер"та "стать", з'ясували, які бувають соціальні очікування, гендерні ролі та стереотипні уявлення про них. Аналізуючи власний досвід та приклади із життя, побачили, як гендерні стереотипи обмежують права та доступ до користування соціальними ресурсами як жінок, так і чоловіків.
Через виконання психологічних вправ сформували виховні орієнтири, направлені на профілактику насильства за гендерними ознаками та створення умов для розвитку дитини, направленого на її індивідуальні якості характеру.